הגדרת ביטול תור הדפסה
-
עקב עוגמת נפשה גדולה של הדפסת דפים ללא צורך.
האם יש אפשרות להגדיר מראש במדפסת (זירוקס b210) שבמקרה שאחרי 5 דקות שהיא לא מדפיסה את הדפים,
התור להדפסה יתבטל באופן אוטומטי. -
@12345678 באמת מאד כדאי זה מאד מציק לאנשים וגורם לבלאגן גדול בבית כנסת*
-
מאחר וזה בעיה שמפריע לרבים, אעלה כיוון לפיתרון, אם יש כאן מישהו שמבין קצת במחשבים ויש לו זמן להתעסק ולעדכן אותנו, תבוא עליו ברכה.
כל ההדפסות כשלוחצים הדפס הם נשלחות לתיקיה במחשב במיקום:
C:\Windows\System32\spool\PRINTERS
לאחר שהדף מודפס אז זה נמחק אוטומטית משם.
מה שצריך זה פשוט פקודה שתמחוק אוטומטית את תיקיה זו אחת לכמה דקות.
ניתן לראות בקישור להלן איך יוצרים פקודה כזאת, (וצריך גם ליצור תיזמון של זה).
אשמח אם למישהו יש ידע וזמן לשחק בזה ויעדכן אותנו בתוצאות.
הקישור:
https://soundartifacts.com/iw/how-to/79-how-to-clear-the-print-queue-in-windows-10-without-restarting.html
אני מתכוין לשורות שכתוב שם:
3. בשלב הבא, עליך למחוק את קבצי עבודת ההדפסה. לשם כך, השתמש בפקודה שלהלן כדי למחוק קבצים. אל תדאג, אנחנו לא מוחקים שום דבר חשוב. קבצים אלה אחראים רק לתור ההדפסה.
del /Q /F /S "%windir%System32spoolPRINTERS*.*" -
@חיים תודה רבה על המשוב.
אשמח מאוד אם למישהו שיש ידע בענין, וימשיך כפי שציינת או בדרך אחרת.
זה יהיה תועלת גדולה למען בתי הכנסת.
תודה מראש -
לכאורה יש בעיה ברעיון הזה:
כי אם כל כמה דקות ימחק 'תור ההדפסה',
זה יכול גם לבטל הדפסה שנשלחה עכשיו להדפסה על יד משתמש.
צריך לחשוב על רעיון אחר.
אולי פקודה למחוק את ההדפסה שנשלחה לפני X זמן.
או לחילופין לבנות סקריפט שיעצור הדפסה אחר X דקות ז"א שלא ידפיס ברצף יותר מ X דקות, או דפים. -
@חיים אמר בהגדרת ביטול תור הדפסה:
כל ההדפסות כשלוחצים הדפס הם נשלחות לתיקיה במחשב במיקום:
לאחר שהדף מודפס אז זה נמחק אוטומטית משם.
מה שצריך זה פשוט פקודה שתמחוק אוטומטית את תיקיה זו אחת לכמה דקות.סקריפט שעושה הנ"ל
ניקוי תור הדפסה.bat
אפשר להכניס את זה ברשימת התוכנות בהגדרות של הסייפר, וכל פעם לפני שמכנסים דפים להפעילנ.ב העתקתי מהקישור לעיל, ואני לא לוקח אחריות על זה
-
מה בדיוק הבעיה בהדפסות? מה הכוונה הדפסות ללא צורך?
שמשתמש הדפיס ואז שכח מזה?
נא להסביר בפירוט -
@admin אמר בהגדרת ביטול תור הדפסה:
מה בדיוק הבעיה בהדפסות? מה הכוונה הדפסות ללא צורך?
שמשתמש הדפיס ואז שכח מזה?
נא להסביר בפירוטלדוגמה, כשיש תקלה במדפסת או שחסר דפים, אז המשתמש לוחץ 8 פעמים על הדפס בשביל לנסות, ואז בסוף הוא מתייאש והולך. ואחר כך כשמגיע מישהו ומוסיף דפים (או מסדר את התקלה שהיתה במדפסת) אז יוצא אוטומטית כל ההדפסות שניסו, וכרגע אין בהם צורך כלל.
לכן ביקשו אם אפשר לעשות פונקציה שכל הדפסה שלא בוצעה בפועל, תימחק אחרי דקה. -
@חיים
איך שזכור לי, כשהמשתמש מסיים, זה מוחק את כל ההדפסות שלו. אני לא בטוח.
אם כן, לא יעזור שום דבר כי זה כבר נמצא בתוך המדפסת.
אם לא, נוכל לעשות דבר כזה שלאחר X דקות מרגע השליחה למדפסת, ההדפסה תתבטל -
@admin אמר בהגדרת ביטול תור הדפסה:
איך שזכור לי, כשהמשתמש מסיים, זה מוחק את כל ההדפסות שלו. אני לא בטוח.
אם כן, לא יעזור שום דבר כי זה כבר נמצא בתוך המדפסת.
אם לא, נוכל לעשות דבר כזה שלאחר X דקות מרגע השליחה למדפסת, ההדפסה תתבטלאם התכוונת שהגדרת בסייפר שכשמשתמש מחליף זה נמחק, אז אני מדבר גם על מקום שלא מחליפים משתמשים בסייפר, אלא יש משתמש פתוח לכולם. כך שגם אם הגדרת שכשהמשתמש מסיים, זה מוחק את כל ההדפסות שלו, במקרה שלנו זה לא יעזור מחיקת ההדפסות שכתבת.
גם אחרי ששולחים למדפסת, כל זמן שלא הדפיס, אז כל ההדפסות כשלוחצים הדפס הם נשלחות לתיקיה במחשב במיקום:
לאחר שהדף מודפס אז זה נמחק אוטומטית משם. תוכל לנסות ולראות
מה שצריך זה פשוט פקודה שתמחוק אוטומטית את תיקיה זו אחת אחרי דקה שתים ממתי שמדפיסים -
@חיים
ראיתי באיזה אתר באנגלית משהו ע"ז , אבל אני לא מבין בזה,
לכן אני רוצה שמתכנת יבדוק זאת לפני.
באם יש מתכנת שמסכים לקחת את זה על עצמו לזיכוי הרבים
תבוא עליו ברכה.דבר נוסף, שראיתי לאחרונה שלמרות שהתור להדפסה ריק,
המדפסת ממשיכה להדפיס קבצים שנשלחו מהמחשב.
מה יכול היות? ואיך אפשר למנות זאת? -
@12345678 אמר בהגדרת ביטול תור הדפסה:
דבר נוסף, שראיתי לאחרונה שלמרות שהתור להדפסה ריק,
המדפסת ממשיכה להדפיס קבצים שנשלחו מהמחשב.
מה יכול היות?יש מדפסות שגם כשאין דפים למשל, הם מוחקים את הקובץ מהתור ושומרים בזיכרון של המדפסת
במקרה כזה הפתרון היחיד זה לאפס את המדפסת (ללחוץ על כפתור האיקס של המדפסת, או משהו דומה) לפני הוספת דפים -
דיברתי עם חברת זירוקס ואמרו לי שאין אפשרות להגדיר הגדרה במדפסות שלהם לביטול אוטומטי של תור ההדפסה.
הם אמרו לי שיש לחברות שמשכירות מדפסות,
כרגע אין לנו צורך לשכור מדפסת, האם יש משהו שמכיר מדפסת עם הגדרות לביטול אוטומטי של תור ההדפסה? -
@12345678 במדפסות של חברת קנון, יש להם דגמים שיש בהם את האופציה להגדיר שימחק אוטומטית עבודות שנשלחו למדפסת ולא הודפסו על ידי המדפסת (עקב שגיאה או שחסר דפים וכו'). המשימה תימחק באופן אוטומטי לאחר פרק הזמן שמגדירים. (יש לשים לב שזה עובד רק על משימות שכבר הועברו למדפסת, ונמחקו מ"תור ההדפסה" של המחשב). ניתן לבחור איזה פרק זמן של השהיה שרוצים שימחוק. (בין 0-240 דקות).
אני יודע שיש את האופציה הזאת ב-2 דגמים קנון LBP226dw, וכן קנון LBP233dw (דגם יותר חדש), שביררתי ואמרו לי שיש בהם את האופציה הזאת, (וגם ראיתי שכתוב כך במדריך למשתמש שלהם).
(2 הדגמים האלו מאד חסכוניים. המדפסת עצמה ניתן לרכוש באיזור ה900-950 ₪. ניתן לקנות טונר תואם גדול של 10,000 דף, ויכול להגיע ל=2 אג' לדף) -
@חיים יישר כוח.
ממה שהבנתי מדבריך זה רלוונטי רק אם הדפים נמחקו מ"תור ההדפסה" של המחשב,
כיוון שמדובר במחשב ציבורי, ואין נגישות לציבור למחוק את 'תור ההדפסה' שבמחשב,
לכן נראה לי שלא תועיל ההגדרה במדפסת למחיקת הדפים.
אלא א"כ יש איזה פקודה שניתן להגדיר גם במחשב שימחוק את תור ההפדסה לאחר כמה דקות.
בעבר העלו בדיון פה שניתן להריץ סקריפט שמבטל את תור ההדפסה. -
@12345678 נכון. הבאתי את פיתרון זה רק בשביל לפתור את מה שנכתב לעיל, שכתבו שבשביל למחוק את תור ההדפסה אולי ניתן למצוא איזה פקודה שתמחוק אוטומטית, אבל בשביל למחוק את מה שכבר יצא מתור ההדפסה למדפסת ולא הודפס עקב תקלה כגון שנגמרו הדפים וכדו' לא מצאתם פיתרון. לכן הבאתי את פיתרון זה בשביל בעיה זו בלבד.
-
@חיים אמר בהגדרת ביטול תור הדפסה:
וכן קנון LBP233dw
לא ממליץ עליו בשביל סייפר
כנראה שהתוכנה לא מסתדרת לגמרי עם המדפסת הזאת והיא מחייבת לפעמים כפול ולפעמים יותר מכפול -
@מנצפכ אין לי ניסיון עם הדפסות בסייפר, כך שאני לא יודע. אבל זה נשמע לי מוזר.
נתקלתי בתופעה בדגמים האלה שבהגדרות ברירת מחדל של המדפסת הוא מוגדר שכל הדפסה היא דו צדדית, וצריך לשנות במאפייני מדפסת במחשב שיהיה חד צדדי. אולי לכן הוא מחייב לך כפול -
@חיים גם כשהיה מוגדר דו צדדי חייב יותר מדו צדדי וגם כשהיה מוגדר חד צדדי חייב יותר מחד צדדי
-
@מנצפכ סייפר גובה כסף כשזה נמחק מתיקייה הדפסות של המחשב