Navigation

• Register
    • Login
    • Search
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

איך מונעים גישה למחשב עד שהסייפר עולה?

תמיכה ושאלות
    3
    22
    918
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • ח
      חיים last edited by

מה עושים על מנת למנוע שלא יהיה גישה למחשב בכמה שניות עד שהסייפר עולה?
      (עלה בפורום פיתרון מצוין על מנת להעלות את הסייפר יותר מהר
      https://forum.safera.co.il/topic/338/אפשרות-להעלות-את-סייפר-מהר-יותר-מהרגיל?_=1640012440402
      אבל גם אחרי שהרצתי את הפיתרון הנ"ל על מנת שיעלה יותר מהר, אבל עדיין יש כמה שניות שהשולחן עבודה פתוח)

ח 1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • ח
        חיים @חיים last edited by חיים

@חיים אשמח לשמוע מהמשתמשים בסייפר, האם אתם משאירים את השולחן עבודה פתוח (או איך מצליחים לחסום), כי אצלי בכמה שניות עד שעולה הסייפר מספיקים עם העכבר לעשות הרבה דברים

B ב 2 Replies Last reply Reply Quote 0
        • B
          bbn @חיים last edited by bbn

@חיים אני אישית עושה סיסמא
          אך יש בזה גם חסרון כי במקרה שהמחשב נכבה אז חייב להכניס תסיסמא

יש עוד דרך להעלות את סייפר כתוכנה יחידה ואז זה עולה מיד
          אבל אני צריך לבדוק אותה
          כי זה בעצם לא מעלה את שאת התוכנות שעולות עם הווינדוס , כמו אנטי וירוס וכו

ח B 2 Replies Last reply Reply Quote 0
          • ח
            חיים @bbn last edited by חיים

@bbn אתה מתכוין שאתה עושה סיסמה למשתמש שעליו מותקן הסייפר ואז זה לא נכנס לבד למשתמש, אלא צריך שהאחראי יפתח? בעיקרון זה רעיון מצוין, במיוחד שיש לי אלפסק. אבל הבעיה בזה היא בגלל שהרי כל משתמש אורח יכול לעשות עם ה Ctrl + Alt + Delהחלף משתמש, ואז אני יצטרך כל פעם להגיע ולפתוח את המשתמש עם סיסמה.

הפיתרון שכתבת להעלות את סייפר כתוכנה יחידה, אשמח אם תבדוק וזה יעזור, אבל כמובן שצריך שלא יתנגש עם הסייפר שהוא בעצם תוכנה שאמורה לרוץ לבד בעליית המחשב. (אי אפשר לשלב בסייפר עצמו את אותו פונקציה שכתבת שהתוכנות האחרות שמעלות תוכנה יחידה, שהם מצליחות לנטרל את השולחן עבודה בהתחלה?)

B 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • B
              bbn @חיים last edited by

@חיים אמר באיך מונעים גישה למחשב עד שהסייפר עולה?:

אבל הבעיה בזה היא בגלל שהרי כל משתמש אורח יכול לעשות עם ה Ctrl + Alt + Delהחלף משתמש, ואז אני יצטרך כל פעם להגיע ולפתוח את המשתמש עם סיסמה.

אם זה הבעיה היחידה אז יש לי לזה פתרון
              תריץ את הקובץ הזה תאשר שם את כל מה שהוא שואל וזה יחסום אפשרות של החלפת משתמשים
              ביטול החלפת משתמשים.reg

תבדוק ותעדכן

ולגבי האופציה השניה נבדוק את זה בלי קשר בלי נדר

ח 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • ח
                חיים @bbn last edited by

@bbn תודה רבה.
                רק רציתי לשאול לפני שאני מתקין, האם הקובץ ששלחת לי של הביטול החלפת משתמשים, האם הוא יותקן לי רק על המשתמש שבו אני מתקין אותו, ולא על משתמשים אחרים?

• B

@חיים זה באמת קובץ שחל על כל המשתמשים
                  לא הצלחתי לעשות אותו רק על משתמש אחד
                  אז אם יש לך כמה משתמשים זה באמת לא פתרון טוב בישבלך

• ח
                    חיים @bbn last edited by

@bbn הקובץ ששלחת הוא מבטל רק את ההחלפת משתמשים של Ctrl + Alt + Del? אם אני יריץ אותו ויבטל את ההחלפת משתמשים, איך מחזירים בחזרה?

• B

@חיים יש גם קובץ שמחזיר בחזרה בקלות למה שהיה
                      שלחתי לך אותו בצאט

• ח

@bbn הגדרתי סיסמה והרצתי את הקובץ ששלחת של הביטול החלפת משתמשים, ובינתיים זה נראה פיתרון יעיל (מענין שכשהמחשב נדלק, והוינדוס מגיע לרשימת משתמשים שבמחשב, אז הוא מציג כפול [2 פעמים] את המשתמש שעליו מותקן הסייפר).
                        בכל מקרה נשמח להתעדכן אם הפיתרון השני שכתבת יעבוד טוב, שאז לא נצטרך את הסיסמה

• B
                          bbn @חיים last edited by

@חיים אמר באיך מונעים גישה למחשב עד שהסייפר עולה?:

מענין שכשהמחשב נדלק, והוינדוס מגיע לרשימת משתמשים שבמחשב, אז הוא מציג כפול [2 פעמים] את המשתמש שעליו מותקן הסייפר

זה קרה בגלל הקובץ הנ"ל או תמיד היה?
                          כי לי זה לא עשה את הבעיה הזאת ועשיתי בכמה מחשבים

• ח
                            חיים @bbn last edited by

@bbn עד עכשיו לא ראיתי את זה, כי הסייפר העלה ישר את המשתמש. אולי הסיסמה של המשתמש תוקעת לסייפר משהו בהעלאה ולכן הוא עושה את זה (לא נראה לי שזה קשור לקובץ שלך, כי רק את המשתמש סייפר רואים פעמיים, ולא את המשתמש מנהל)

• B
                              bbn @חיים last edited by

@חיים יתכן וזה קשור להגדרה של כניסת משתמש אוטמוטי
                              תנסה לבטל ולראות
                              תפעיל את ההגדרות התוכנה כמנהל מערכת
                              ובלשונית כלים תבטל את זה
                              96a3a3c4-ed0f-427e-8173-e181dfdd733d-image.png

רק במקרה שתבטל את הסיסמא ותמצא פתרון אחר תיהיה צריך להחזיר את זה

• ח

@bbn הכניסה אוטומטית היתה מבוטלת אצלי, כי הגדרתי את ההעלאה מהירה שפורסם בפורום https://forum.safera.co.il/topic/338/אפשרות-להעלות-את-סייפר-מהר-יותר-מהרגיל. עם תיזמון משימות. אולי הדבר הזה עושה את הבעיה? אני לא נמצא עכשיו ליד המחשב עם הסייפר בשביל לבדוק

• B

@חיים כניסה אוטמוטי זה משהו אחר
                                  יש הפעלה אוטמוטי שהתוכנה תעלה לבד
                                  וכניסה זה מדבר על המשתמש עצמו
                                  למשל שיש כמה משתמשים אז זה מגדיר לו להיכנס למשתמש מסיום
                                  לדעתי אם תבטל את זה זה יעלים את זה שהמשתמש מופיע כפול
                                  כי זה אופציה שנועדה רק במקרה שאין סיסמא

• ב
                                    בית יהודה @חיים last edited by בית יהודה

@חיים כמה זמן לוקח עד שסייפר עולה? [אצלי זה בערך 5 שניות, ואז זה מתנתק, מה כבר אפשר לעשות אז? אחרי הכל זה מקום ציבורי... ]

בכל אופן - מה שאפשר להציע 'פרימיטיבית', שתשאיר את שולחן העבודה ריק תכניס הכל לתיקיה אחרת, ותוכל גם לרוקן את שורת המשימות אם תרצה. ואם תרצה 'להחמיר' תנעל את התיקיה עם קוד.

עוד אפשרות [עדיפה לדעתי] - אם אתה מדליק את המחשב עם שעון - ואני מניח שכך - תוכל לחבר את המסך לשעון נפרד ואז פשוט תדליק את המסך 2 דקות יותר מאוחר.. [אם מדובר בשעון שבת פשוט - אז תשחק קצת עם השעה... שיידלק סמוך לזמן שהמחשב נדלק]

אני רק זורק רעיון - אם זה יעיל תוכל לעדכן. [אגב, ראיתי בפורום 'מתמחים טופ' ששאלו אם יש בעיה לנתק מסך עם שעון שבת, וענו שם שאין בעיה. אז לפחות את השאלה הזו חסכתי - אם כי שכמובן זה ללא אחריות... ]

דרך נוספת שצריכה פיתוח:
                                    @bbn אם יש כאן מי שיכתוב פקודה ['סקריפט' בלע"ז] לנתק את העכבר או המקלדת לכמה דקות, אפשר להגדיר שזה יעלה מיידית, ואז יש לנו פיתרון נוסף לכאורה. - סתם כך זה יעיל כמדומני לעוד דברים למשל אפשר לתזמן שבזמן מסויים לא יהיה פעיל ועוד... כל אחד לפי צרכיו.

אגב, כתיבת דבר כזה - נראה כהר גבוה למי שלא יודע, אבל כמדומני שזה די פשוט למי שיודע. אולי יש כאן מתנדב לענין ... [אני בכ"א מה'לא יודעים'...]

ח B 2 Replies Last reply Reply Quote 1
                                    • ח
                                      חיים @בית יהודה last edited by

@בית-יהודה בדרך כלל עולה מהר, אבל לפעמים לוקח לו כמה שניות, ותתפלא, אבל יש את אלו שמספיקים בזה הרבה..
                                      איך נועלים את התיקיה עם קוד?
                                      עם שעון שבת זה לא פיתרון נוח לי.
                                      לנטרל את העכבר והמקלדת זה יכול אולי להיות פיתרון טוב, אבל אם כבר מצליחים לתת לו פקודה שתחול ראשון כשהמערכת עולה, אפשר כבר לנצל את זה לסייפר עצמו שיעלה מיד ראשון. (למרות שמלכתחילה אני מעדיף פיתרונות ישירים, ולא פיתרון על ידי יצירת בעיה חדשה).

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • ח
                                        חיים @bbn last edited by

@bbn ביטלתי את הכניסת משתמש אוטומטית, אבל נוצרה בעיה חדשה, שכשאני מפעיל מחדש את המחשב, ברשימת משתמשים הוא מציג רק את המשתמש מנהל, ולא נותן לבחור להחליף משתמש ולהיכנס למשתמש של סייפר. [רק אחרי שאני נכנס למנהל, אני יכול אחרי שיצאתי ממנו, לבחור את המשתשמש סייפר]
                                        (אני לא יודע אם בעיה זו היא רק בגלל מה שהרצתי את הקובץ ששלחת לי של הביטול החלפת משתמשים)
                                        כשהחזרתי בחזרה את הכניסת משתמש אוטומטית, אז חזר תצוגת המשתמש סייפר בהפעלת המחשב (עם הבעיה הנ"ל שמראה כפול את המשתמש סייפר, ושכותב ששם משתמש וסיסמה שגוים)

• B

@חיים צור איתי קשר בצאט וננסה לבדוק ב"ה
                                          73844afb-f222-4531-bf60-69392d5909b1-image.png

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • B
                                            bbn @בית יהודה last edited by

@בית-יהודה @חיים
                                            בכל מקרה אני מכיר דרך עורך מדיות קבוצתית אפשרות להעלות את סייפר בלבד
                                            זה אומר שלא יראו גם את שולחן העבודה
                                            למשל שיוצאים מסייפר זה יציג מסך שחור בלי כלום
                                            צריך לנסות לראות איך אפשר להעלות את השולחן העבודה לאחר שסייפר עולה
                                            אני יבדוק את זה ב"ה בלי נדר ויעדכן

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                            • First post
                                              Last post
                                            סייפר | © כל הזכויות שמורות